Placuszki z bananem i gruszką
Składniki
– 1 dojrzały banan
– 1 gruszka
– 100 g mąki pszennej
– 200 ml mleka
– 100 ml wody
– jajko
– 4 łyżki płatków jaglanych
Olej do smażenia
Dodatki: syrop klonowy lub miód, jogurt naturalny, świeże lub mrożone owoce, mięta
Przygotowanie
- Banana i gruszkę kroimy na drobne kawałki i wkładamy do miski.
- Dodajemy mąkę, mleko, wodę i jajko.
- Wszystko miksujemy blenderem na gładką masę.
- Dodajemy płatki jaglane i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, nakładamy po łyżce,
półtorej masy i smażymy z obu stron na złoto- brązowy kolor.
Podajemy z jogurtem i owocami, polane syropem lub miodem.
Smacznego,
Nadja
– Wasz Mały Cukiernik